Beige, één van de grootste interieurtrends van 2024

Tijdloze rust

Beige is één van de grootste interieurtrends van 2024. De trend straalt warmte en rust uit door de kleuren, materialen en vormen. Ben je benieuwd hoe jij de beige trend verwerkt in je interieur? Lees dan deze blog voor inspiratie. Veel plezier!

   

 
Kleurgebruik
De kleur beige is een ruim begrip en kent vele soorten tinten. Het is belangrijk om verschillende tinten te gebruiken zodat je diepte toevoegt in het geheel. Zo voorkom je dat jouw beige interieur saai word. Beige is mooi te combineren met wit, grijs en/of greige. 
 
Ben je van plan de ruimte een beetje spannender te maken is de kleur terracotta of grijsgroen mooi bij dit geheel. De beige tonen zijn te combineren met de pasteltinten, zo word de ruimte kleurrijker maar tegelijkertijd blijf je een rust houden in de kamer door de zachte tinten te gebruiken.
 
De meest gebruikte framekleuren zijn de beigetinten en wit. 
 
Materiaalgebruik
In de woontrend word er veel gebruik gemaakt van de bouclé stoffen. Bouclé stof is een stof waarbij de geweven stof lusjes vormt, dit geeft een zacht en warm uiterlijk aan de stof. De stof word ook teddy genoemd, deze stof is niet alleen te vinden in het interieur maar ook in de kleding. Er word veel met wollen stoffen gewerkt en met hout ( whitewash ) gecombineerd met een wit frame
 

Harvink - Focus                                                      Metaform - DP                           

 

 Varier - Social chair                                             Roros tweed - Skog

Vormen
Het is belangrijk om in deze trend ronde vormen te gebruiken, deze vorm is namelijk knusser, warmer en vriendelijker dan de rechthoekige vormen die stoer/industrieel zijn. 
Zorg er wel voor dat de vormen rond maar óók strak zijn, dit heeft vooral invloed op de zitmeubelen zoals banken en fauteuils. 
 
Wil je meer weten van deze trend of wil je advies op maat ? Kom dan bij ons langs in de winkel!
 
 
 
 
Irene van der Zijl
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter